Merhaba! 1061 numaralı odaya hoşgeldiniz.

Hüviyet

Oda Sakini: Persesver [İletişim]
Gerçek Ýsmi: Musa Samet Önlü
Cinsiyeti: Erkek
Doğum Günü: Mayıs 18
Odaya Taşındıpı Tarih: 11/07/16
Website:
Ask.fm:
Twitter:
Facebook:
Wattpad:
Betalık Yapıyor Mu?: Evet
Ortalıklarda Göründüğü Son Tarih: 06/04/20

Yazar Performansý
Bu Ay
: 0 kelime
Toplam: 844 kelime

Okur Performansý (Persesver Okuma Listesi)
Bu Ay
: 0 yorum
Toplam: 8 yorum

Duvar






Yıllarca yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan sorusuna cevap aramış güzide ülkemin güzel bir vatandaşıyım.


Bu vatandaÅŸ 18.05.2002 tarihinde uyanmış muhtemelen de her bebek gibi nereye geldim ben diye viyaklamıştır. ÇocukluÄŸuma veriniz ki 1-2 yıl boyunca 'Atatürk'den 1 gün evvel doÄŸdum.' esprisiyle insanların başını çokça da aÄŸrıtmışlığımı da hatırlıyorum.


Bu gibi beyin yakan esprilerden sonra baÅŸka bir yeteneÄŸimi de 'Mutfak Deneyleri' adı altında yazabilirim. Kahve ve limon katarak piÅŸirdiÄŸim yumurtalardan tutun da; kaÅŸar, salça,limon, sıvıyağın yanında margarin kullanarak yaptığım menemenler ve zekamın oldukça düÅŸüÅŸlerde olduÄŸu bir evrede biber, kekik, karabiber ve naneye bulayıp kızartarak heba ettiÄŸim patatesler sanırım bu baÅŸlığın altında toplanabilir.


Bunun yanında özgün kurgu için çabalayıp yazamamamla beraber HPevreniyle ilgili de çokca fikir gelir ve- üÅŸengeçliÄŸimden mi bilinmez-bunlar da bir daÄŸ gibi birikir. Geçen günlerde Persephone(Deniz)'un betalığına atandım. Bunu da belirteyim.


Zor alışan alıştı mı da vazgeçemeyen bir insanım. Bu yüzden gözlerimin dolduÄŸunu görmek büyük bir sır deÄŸil. Bu yüzden vedalardan asla hoÅŸlanmam. Bu paragrafı TFF aklıma geldiÄŸi için döküverdim kağıda. TFF'ye vedam 'elveda' demek yerine 'görüÅŸmek üzere' demek  olmuÅŸtur.


Tüm taşınmalarımız kışa denk geldiÄŸinden midir kışı çok sevmem bilemiyorum... Kışı çok severim ama eÄŸer eldivenlerimi unutarak dışarı çıktığım bir kartopu savaşında ellerim donmuÅŸ bir vaziyette sızlanarak sıcak bir yer aramazsam bu mevsimden hemen soÄŸuyabilirim. 


Åžu an Ankara Atatürk Lisesi'nde hazırlık bölümü öÄŸrencisiyim. Onca ÅŸeyden söz etmiÅŸken okulumu da yazayım dedim.


Persephone ve Globby'i de Hikayeevi ahalisinden gayrı selamlamak isterim. saygılarımla...




[Bildir]


Persesver Hikayeleri [1]
Persesver Serileri [0]
Persesver Yarışmaları [0]
Persesver Favorileri [1]
Persesver Yorumları

Rüzgarın Çocukları
Ayýn Sakini globbels Onaylý Yazar

Kardeşim ve ben, doğduğumuzdan beri kasabamızda tuhaflıklar oluyor. Hava açık ve güneşliyken, tek bir göz yaşımızla fırtınalar kopuyor; ufacık bir gülümsememizle kara kışa güneş doğuyor. Büyüdükçe yapabildiklerimiz de değişti. Ancak bu yeteneklerimiz yüzünden bizi yakalamak isteyenler var. Tek çaremiz kaçmak...
Ah! Biz kim miyiz? Biz "rüzgarın çocukları"yız...
  
Özgün Kurgu • G • 54 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler: OC: Breeze Faye, Sirius Faye, Kaidan Snapdragon, Ionita Fulger, Logan Sharman
Etiketler: Fantastik
Dil: Türkçe
Beta: felixfelicis | Artist: Kolaj: felixfelicis-globbels, Kapak: Elcin_64
Seri: Rüzgar İkizleri
17 Bölüm | 37849 Kelime | 422 Kere Okundu
22/07/16 Tarihinde Yayınlandı | 16/06/18 Tarihinde Güncellendi
Devam Edecek
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 06/11/16
Bölüm: Bölüm 2: Başlangıç- Bölüm 2

BeÄŸendim

Merhaba :)) dedim okumaya baÅŸladım bari yorumsuz geç;meyeyim :D hani demiÅŸtim ya benim iç;in bütün sürprizi kaç;tı diye aslında yanlış bir ÅŸey söylemiÅŸ olabilirim ^^ 

Bu jamie'yi draco malfoya ç;ok benzettim niyeyse :)9

Eline saÄŸlık 



Yazarın Cevabı:

Vaay musacım seni buralarda görmek ç;ok güzel*-* hoÅŸgeldin hikayeme *biraz önce ÅŸaplak attığı yeri okÅŸar,  Ã§;ok acımadı ya? 0:)* 

Ehehe he sürprizlere doluyumdur ;) daha neler neler olacak ben sana sadece üstünden anlattım biraz, o kadarcık spoilerdan da bir ÅŸey olmaz;) ahah ha draco demek:') :') Betüş sever o zaman bu ÅŸapÅŸalı da okusaydı deÄŸil mi ;) 

Teşekkür ederim beğenmene sevindim. ^^ umarım seni ileride de görmeye devam ederim *-* kahvaltıdan sonra görüşürüz :') :')


Birinci Bulut Oluyorlar Bir Zamanlar Yıldızı Parlayanlar
Calypso Onaylý Yazar

Kutup Yıldızı'na aşık olan bir kardan adamın hikayesi.
  
Özgün Kurgu • G • 8 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler: OC: Kardan Adam, Kate
Etiketler: Karakter Ölümü, Fantastik
Dil: Türkçe
Yarýþma: Kış Masalı
Beta: | Artist:
Seri:
1 Bölüm | 2878 Kelime | 54 Kere Okundu
29/09/16 Tarihinde Yayınlandı | 29/09/16 Tarihinde Güncellendi
Tamamlandı
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 15/10/16
Bölüm: Bölüm 1: Bulut Oluyorlar

BeÄŸendim

Bir kardan adamın erimesi beni bu kadar üzer miydi? 

Anlatımın ç;ok akıcıydı tabii ki. 

Ha bu arada birinciliğini tebrik ederim, az kalsın unutuyordum :)



Yazarın Cevabı:

Kardan adamlar da üzebiliyormuş ve üzülebiliyormuş demek ki :)

Çok teşekkür ederim yorumun ve tebriğin iç;in ^^


The Founders
Astalder

Salazar Slytherin'in gittiği o gece, yanlış kararlarla doluydu.
  
The Wizarding World of Harry Potter • G • 6 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler: Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw, Salazar Slytherin
Etiketler: Genel
Dil: Türkçe
Beta: | Artist:
Seri:
1 Bölüm | 1492 Kelime | 72 Kere Okundu
18/10/16 Tarihinde Yayınlandı | 18/10/16 Tarihinde Güncellendi
Tamamlandı
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 19/10/16
Bölüm: Bölüm 1: Helga knew.

BeÄŸendim

Merhabaa :  Betimlemeler ç;ok güzeldi ama ben Rowena' yı sarışın ve Helga'yı da koyu saç;lı olarak biliyordum. Ve Bu tartışma safkan olmayanlerdan dolayı mı baÅŸladı?

Sihirli günler efenim



Yazarın Cevabı:

Ouv, saç; rengi konusu :D öncelikle vakit ayirdigin ve yorumsuz geç;mediğini icin tesekurler Persesver. Salazar'in gitmesinin buyuk sebeplerinden safkanlik, ama bu kavganın sebebi, aşk üç;geninin aç;ığa ç;ıkması.


Birinci Christmas Miracle Bir Zamanlar Yıldızı Parlayanlar
Ayýn Sakini globbels Onaylý Yazar

"Kim olduğunu sakın unutma, sen mucizenin ta kendisisin."
  
Özgün Kurgu • G • 37 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler: OC: Miracle Mirai Battenberg Farawell, Katherina Battenberg, Johann Battenberg, Alexandre Farawell
Etiketler: Genel, Karakter Ölümü
Dil: Türkçe
Yarýþma: Yılbaşı Büyüsü
Beta: kavunlu | Artist: globbels
Seri:
11 Bölüm | 8862 Kelime | 394 Kere Okundu
16/11/17 Tarihinde Yayınlandı | 27/12/17 Tarihinde Güncellendi
Tamamlandı
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 03/12/17
Bölüm: Bölüm 1: 01.01.1948

BeÄŸendim

Heeey, benim bu sitede uzun aradan sonra attığım ilk yorumlar hep sana oluyo. Bak bence bu tesadüf filan değil :))

Almina, her cümlenin devrik yapıda olması etkisini azaltmış cümlelerin. Belki daha uzun ve tahlili bol veya ne bileyim tam sünecekken ç;ok güzel tatla biten cümleler vardır ya hani eğer özel bir anlatı geliştirilecekse bundan yararlanılabilir. Yani, ilk cümlem belki biraz daha genel ikinci cümlemse biraz daha kişisel bir eleştiri barındırıyor.

Åžu babaanneyi de merak etmedim deÄŸil. Ben hep böyle kıyıda köşede kalmış, aÄŸzını oynatmamış ama hakkında da birkaç; bir ÅŸey denmiÅŸ karakterlere tutulurum :) Umarım bu babaanne iç;in de bir ÅŸeyler yazmışsındır, yazıyosundur, yazıyosun deÄŸil mi yazıyorsun :9 Neyse ben diÄŸer bölüme geç;eyim. 

Görüşürüz.

Yazarın Cevabı:

Ben bu yoruma biraz önce cevap yazmadım mı yaa, nereye gitti o? 😂😂 Musa gene neler karıştırdın burada sen, rahat on tane mail geldi yorum var diye😂😂 Olsun, bir daha cevaplarım 😄😄

Tabii ki tesadüf deÄŸil, ç;ünkü beni ç;ok seviyorsun, evet biliyorum bu kadar belli etmene gerek yok. 😂😂

Cümlelerin öyle olduÄŸunu fark etmemiÅŸim, baktım akıp gidiyor deÄŸiÅŸtirmedim bir daha iç;ime sinince. Ama okuyucu her zaman haklıdır o yüzden bir dahakine daha dikkat edeceÄŸim.😄😄

Allah Allah, o kadar da göz önünde bulunması gereken bir karakter sayılmaz aslında, neden bu kadar merak ettin acaba?😂😂 Fazla hikayede tutmak istemiyordum onu ama bir iki bölümde daha kullanabilirim onu senin iç;in. Yorumun iç;in teÅŸekkür ederim, kendine iyi bak görüşmek üzere.😍😍

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 03/12/17
Bölüm: Bölüm 2: 01.01.1949

BeÄŸendim

Hımm, hem yılbaşıyla ilgili hem de duygusal bir güç;. Aslında ne kadar kolay kavradığımız ama ne kadar da seyrek, ayırt ettiğimiz bir durum.

Az önce yorumları okuyordum da en soğuğu benimkiler olmuş. Sildim, bir şeyler eklemeye ç;alıştım da bu kadar oldu. Affet. Yorumlarda soğuk oluyorum kabul. Tüm ciddiyetimle birkaç; bir şey daha yazayım.

Haa, beta olarak burda olduğumu biliyorsun di mi?Hatırlatmama gerek yok? :))

 

 

Yazarın Cevabı:

Yaa biraz böyle değişik bir şeyler deneyeyim dedim, umarım elime yüzüme bulaştırmam ç;ünkü gerç;ekten öyle pek hemen ayırt edilebilen bir durum değil hayatın iç;inde olabilecek olmasına rağmen.

Aa, olsun canım. Bana ciddi yorumlar da lazım hiç; üzülme, kötü de hissetme. Biliyorum ben seni😄😄 Önceki yorumların da kalsa olurdu yani. Dert etme böyle ÅŸeyleri.🤗🤗 Ama beÄŸendiÄŸini düşünerekten sevindiÄŸimi söylemek istiyorum.😄😄

Ah bilmez olur muyum Musam benim😍😍 İyi ki varsın, yanımda olduÄŸunu bilmek gerç;ekten mutluluk kaynapı benim iç;in, teÅŸekkür ederim o yüzden. Başım sıkışırsa arayacağım seni şüphen olmasın.😄😄 Yorum iç;in de teÅŸekkür ederim, kendine ç;ok iyi bak. Sonra görüşürüz!

 


Punishment
Ayýn Sakini globbels Onaylý Yazar

Derste Severus'un kazanının başından ayrılmasını fırsat bilen James ve Sirius, iksiri mahvedecek incirleri gözlerini bile kırpmadan kazana boşaltırlar. Ancak sorun ortaya çıktığında suçu üstlenen, yerinden bile kalkmamış olan Remus olmuştur ve cezası, Severus iksiri en baştan hazırlarken ona asistanlık yapmaktır.
  
The Wizarding World of Harry Potter • G • 3 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler: Horace Slughorn, James Potter, Peter Pettigrew, Remus Lupin, Severus Snape, Sirius Black
Etiketler: *Harry Potter
Dil: Türkçe
Beta: felixfelicis | Artist: globbels
Seri: #06 Çapulcular Günü: Altın Çağ
1 Bölüm | 2319 Kelime | 87 Kere Okundu
08/07/18 Tarihinde Yayınlandı | 08/07/18 Tarihinde Güncellendi
Tamamlandı
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 08/07/18
Bölüm: Bölüm 1: One-shot

BeÄŸendim

tahmin etmiÅŸtim yaÅŸasın!!! dedim iksiri görünce, kesin bu kurtadamlığa kadar gidecek. 

Yazarın Cevabı:

Aaa orayı fark etmene ç;ok sevindiim musaa :D Dedim, Snape madem Lupin'e Ksks öğretmeni olduğu zamanlarda iksir vererek yardım ediyordu ona ben bi bi şeyler ekliyim. Sonunda böyle bir şey ç;ıktı ortaya :) Okuduğun iç;in teşekkürler.


Süreç
Angelofthelord

Hayatından yakın zamanda önemli birisi çıkmış. Ne yapacağını bilmediğin bir süreç içerisindesin. Bakalım bir günün nasıl geçiyor?
  
Özgün Kurgu • G • 2 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler:
Etiketler: Dram
Dil: Türkçe
Beta: | Artist:
Seri:
1 Bölüm | 1046 Kelime | 15 Kere Okundu
01/09/18 Tarihinde Yayınlandı | 01/09/18 Tarihinde Güncellendi
Tamamlandı
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 18/10/18
Bölüm: Bölüm 1: Gün

BeÄŸendim

Merhaba. Okumusken aklimda belirdigi kadariula birkac sey yazmak istedim. Cok guzel basladi ve ilerledi bir yerde telefonun ekranina baktigi yanlislari degistirme kisminda o guzel baslangic kisminin uzadigini hissettim. Sonra birden pedala basiverdin. Hikaye yukselince okudum. Oykuyu bitirememissin gibi geldi. Kopamamissin, soruyla kapanivermis :) dilini ne kadar yedirebildiginden bahsetmiycem ya da her cumleyi devrik yapma hatasina dusmediginden ;) Cok Turk edebiyati okur musun? Bazi yerlerde ceviri yapmissin gibi hissettim. Bir ya da iki cumle. Senin sevkini kirarsa soylediklerim ya ben yanlis anlattim ya da yanlis anladin, sadece bir seyler katmak istedim. Kesinlikle devam etmelisin. Burda boyle oykuler bulmak guzel.

Yazarın Cevabı:

Merhabalar, tekrardan okuduÄŸumda uzayan kısımlar olduÄŸunu ben de gördüm evet, bence gayet haklısın :) 

 

Bitmemek olarak adlandırmıyorum ben kendi adıma, yarıda bitirdim diyorum eh biraz da yarıda olduğu doğrudur.

 

Türk edebiyatından ziyade bu hikayeyi Şahane Hatalar isimli kitabın dilinden epeyce etkilendikten sonra yazdığımı söyleyebilirim. Zannımca hikaye bol bol Şahane Hatalar kokuyor, bu yüzden ç;eviri gibi gelmiş olabilir. :)

 

Yorumunu gördüğüme ç;ok mutlu oldum, geri dönütler her zaman beni mutlu etmiştir. Güzel yorumun iç;in sana teşekkür ederim, tekrar karşılaşmak dileğiyle. :)


Müjgân
Calypso Onaylý Yazar

Ve işte duruyorsun şimdi gecenin ortasında, ellerinde kan ve ruhuna işlenmiş bir günahla.
  
Özgün Kurgu • G • 1 Yorum BeÄŸendim
Ana Karakterler:
Etiketler: Depresyon
Dil: Türkçe
Beta: | Artist:
Seri: Lügat
1 Bölüm | 559 Kelime | 7 Kere Okundu
01/09/18 Tarihinde Yayınlandı | 01/09/18 Tarihinde Güncellendi
Tamamlandı
[Bildir]

Yorum Yapan: Persesver
Tarih: 18/10/18
Bölüm: Bölüm 1: Müjgân

BeÄŸendim

Yaaa bu oykuye neden hic yorum yok ve okuma az. Su an kiziuorum. Bu arada Atilla Ilhan in, ... mujganla bir guzel aglardik dizesi vardir. O siire de bakabilirsin. Cok etkileyicidir. En son senin Bulut Oluyorlar a yazmisim zamaninda. Ne oykuydu... 

Bana, cok sevgili edb. Ogretmenimin elestirisi, guzel diline argo katma yazarken demisti. Diger oykilerine henuz bakamadim, ama bu oykuyu Bulut Oluyorlar la kiyasladigimda guzel bir baska deneme diyorum. 

Sonu ne kadae hos ve ne kadar anlamli bu oyku. Okumayanlara kizmali gercekten :) devrik cumleler guzel denge tutturmus anlatimda. Boyle benzetmeler etkileyici, bazen cok uzadi mi dedim ama hemen toparlaniverdi ve baska bir kesitle baglandi anlattiklarin, anlamlandirabildim mesela birinci paragraf ve sonlardaki bir paragrafla.

Bu arada okumusken yazmak istedim ve yorumlari yaparken sevk kirmadan bir seyler eklemeye calisiyorum. 

Bu baglamayi kiskanarak uzaklasiyorum. :)

Yazarın Cevabı:

Merhaba Persesver, uzun zaman oldu seni buralarda görmeyeli. Nerelerdesin, özlettin kendini :) Çok geç; dönebildim yorumuna, utanmasam iki aya tamamlayacakmışım, ç;ok özür diliyorum gerç;ekten.

O mahur beste ç;alar Müjgan’la ben aÄŸlaşırız, biliyorum bu ÅŸiirini Atilla İlhan'ın. Çok ÅŸiir okuyan bir insan deÄŸilim, bildiÄŸim sayılı ÅŸiirlerden biridir :)

Ben de ç;ok mu uzattım acaba cümleleri diye düşünmüştüm yazarken. Ayrıca sonradan biri bana dedi ki, tüm cümleleri bilerek mi devrik yazdın? Bir baktım, gerç;ekten hepsini devrik yazmışım farkında olmadan, okumayı biraz zorlaÅŸtıracağından korkmuÅŸtum, dengeli bulmana ç;ok sevindim bu yüzden.

Hikayelerime argo katmaktan ben de ç;ok hoşlanmıyorum aslında ama bazen yazdığım karakterlerin hissettiklerini tam olarak ifade edebilmek iç;in kullanmak durumunda kalıyorum. Anlatımı bozuyor gibi geliyor biraz bana da, ortada kabak gibi sırıtıyor böyle. Fakat olmadan da eksik kalıyormuş gibi hissettiriyor bazen, gözü kör olsun şu argonun.

Çok teşekkür ederim güzel ve değerli yorumun iç;in. Görüşmek üzere :)